Blancolån utan kreditupplysning

Blancolån utan UC kreditupplysning

Något som många söker är just blancolån utan kreditupplysning – är du också en av dessa? Varför söker du vill du ta ett blancolån utan kreditupplysning? Om det är p.g.a. att du har betalningsanmärkningar? Eller vill du slippa att det görs en kreditupplysning via UC, Upplysningscentralen?

Det hade givetvis så hade varit grymt ifall det gick att ta blancolån utan kreditupplysning, men dessvärre så det inte möjligt då blancolåneföretagen enligt lag måste ta en kreditupplysning. För några år sedan kunde man ta blancolån utan kreditupplysning då många blancolån företag lånade ut s.k blancolån utan kreditupplysning. Det handlade  i första hand handlade de om blancolån såsom SMSlån, mikrolån, mobillån och Internlån. , Dock stoppade lagstiftarna detta och det blev olagligt att låna ut pengar utan att göra en kreditupplysning.

Numera är alla svenska blancolån långivare skyldiga att göra kreditupplysningar på sina kunder enligt lag – görs ingen kreditupplysning så bryter kreditgivarna mot lagen och  begår ett brott. Ifall någon kreditgivare eller blancolånföretag erbjuder blancolån utan kreditupplysning så ska du tänka till innan du tar blancolånet. Det första du bör fundera på är ifall blancolåneföretaget är ett seriöst blancolånföretag eller ifall det har riktigt dålig koll på svensk lagstiftning. I vilket fall som helst så är det lite skrämmande då företaget sysslar med utlåning av pengar.

Det finns idag många kreditgivare som marknadsför sig som blancolångivare utan UC, men det ska inte blandas ihop med att det inte görs en kreditupplysning utan det betyder något helt annat. Kort kan man säga att det innebär det att de kreditgivarna gör sin kreditupplysningen hos något annat företag än UC. Det har självklart sina fördelar att de väljer att genomföra sin kreditupplysning hos något annat företag än UC. Det i sig kan leda till du får din blancolåneansökan godkänd och det oftast snabbt att låna hos dessa företag. De blancolånföretag som använder sig av kreditupplysningsföretaget UC har längre processer och är inte direkt snabba vid sin utlåning.

Blancolån utan kreditupplysning – möjligt?

Som nämnts ovan så går det inte att ta blancolån utan kreditupplysning.  Det spelar ingen roll vilket blancolånföretag eller långivare du vänder dig till – oavsett ifall det är en vanlig storbank, ett blancolån företag, kreditkortsföretag, en SMS-lånetjänst eller någon annan kreditgivare på nätet som erbjuder blancolån så kommer dessa att göra en kreditbedömning med hjälp av en kreditupplysning på dig.

Blancolån utan kreditupplysning via UC

Du kan ansöka om blancolån utan kreditupplysning hos långivare som inte genomför sin kreditupplysning via UC. De lyckas göra det p.g.a. att en del av dessa kreditgivare gör kreditupplysningen helt själva, dvs. utan att anlita något annat kreditupplysningsföretag. Hitta dessa olika kreditgivare och läs om långivarna – du kan även mejla eller ring till blancolånföretag ifall du har några frågor.  Tack vare dessa blancolånföretag så kan man kan alltid enkelt låna snabba pengar.

Något som många är oroliga för är just kreditupplysningar hos UC. Varför? Den största anledningen är att UC är en av Sveriges största kreditupplysningstjänster som registrerar privatpersoners ekonomiska händelser från det att de fyllt 16 år. Detta innebär att UC sitter på väldigt mycket information om alla svenska medborgare. Ifall du någon gång har missat eller missar att betala en räkning eller faktura så att den går vidare till inkasso och Kronofogden så kommer UC att notera detta genom att ge dig en prick i deras register – du får en betalningsanmärkning. UC prick eller betalningsanmärkningen  vittnar om att du missköt dina betalningar och du helt enkelt din betalförmåga dålig vilket påverkar din kreditvärdighet till det sämre.

En dålig kreditvärdighet kommer att få många banker och andra lånegivare att inte vilja låna ut pengar till dig. Ifall du söker lån med dålig kreditvärdighet så kommer ditt lån inte att bli beviljat. Det är just av den anledningen som många inte vill att lånegivarna ska få reda på en del av den information som UC sitter på genom att välja kreditgivare som använder något annat kreditupplysningsföretag än just UC för att göra sin kreditupplysning till kreditbedömningen.

Hur man tar blancolån utan kreditupplysning via UC

Ifall du vill låna och ansöka om blancolån utan kreditupplysning via UC så måste du först hitta kreditgivare som uttryckligen anger att de genomför sin kreditupplysning via något annat kreditupplysningsföretag än UC. Något dessa blancolånföretag tittar på är din aktuella betalförmåga och inte din betalförmåga för några år sedan. De bryr sig inte ifall du hade en dålig betalningsförmåga tidigare så länge din nuvarande betalningsförmåga är bra. Ifall du vid lånetillfället har en inkomst och en hyfsad stabil privatekonomi så behöver du inte oroa dig, utan du kommer att få låna pengar. Din låneansökan om blancolån utan kreditupplysning kommer att bli beviljad och får pengarna på kontot kort efter att ansökan blivit beviljat.

Vem får blancolån utan kreditupplysning via UC?

Ifall du vill ta ett blancolån snabbt utan kreditupplysning hos UC så måste du uppfylla några saker. De flesta kreditgivare som lånar ut blancolån utan kreditupplysning via UC tillämpar några grundläggande krav för att låna ut pengar utan kreditupplysning hos UC.

För att få ett blancolån utan kreditupplysning via UC så måste du uppfylla följande krav:

  • Du måste oftast vara svensk medborgare
  • Du måste ha fyllt 18 år. Ifall du inte myndig får du inte låna pengar, men är du minst 18 och uppåt så är det fritt fram att ansöka om blancolån utan kreditupplysning via UC.
  • Du behöver ha en god betalförmåga – varierar lite mellan företagen – du behöver en god förmåga att betala tillbaka pengarna i tid för att få låna pengar.

Uppfyller du ovanstående krav så är det fritt fram att ansöka om ett blancolån! Tänk efter först innan du lånar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.