Låna utan kreditupplysning

Låna pengar utan kreditupplysning? Varför vill man låna pengar utan någon form av kreditupplysning? Just lån utan kreditupplysning är ett fenomen som blivit mer och mer populärt och efterfrågas av fler många andra lån under de senaste åren. Vad detta beror på kan man nog gissa sig till och det är främst p.g.a. att många människor har fått det svårare och har svårt att få lån på grund av allt för många förfrågningar hos Upplysningscentralen (UC), allt för stora skulder, betalningsanmärkningar eller rent av skulder hos Kronofogden. Detta är sådant som gör att man i samband med att man söker lån inte vill ska framgå för att man ska förbättra sina chanser att få låna pengar. De flesta bankers kreditbedömning bygger på en kreditupplysning som används till en automatisk beräkning av sannolikheten för att du inte kommer att kunna betala tillbaka lånet. Uppgifterna i kreditupplysningen ligger till grund för kreditbedömningen och detta är en av anledningarna till att många som har svårt att få lån vill dölja de ekonomiska svagheterna i sin privatekonomi och därigenom endast söka lån utan kreditupplysning.

Låna pengar utan kreditupplysning?

Det är en sak att man vill låna pengar utan kreditupplysning, men är det möjligt att låna pengar utan någon form av kreditupplysning? Finns det banker som är så dumma att det inte gör en kreditupplysning när de lånar ut pengar? Nja, nästan alla banker, kreditinstitut och låneföretag tar någon form av kreditupplysning när de ska bedöma din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Det är i princip omöjligt och ingen som lånar ut några pengar utan någon form av kreditupplysning. Dock går att låna pengar trots att man har de brister som man är rädd för att banken ska få reda på genom kreditupplysningen. Detta innebär att även om man har svårt att låna pengar så kan man få låna pengar. Låter lite invecklad, men det är så enkelt som att bankerna vill tjäna pengar och tar ut en högre ränta för att kompensera för den högre risken det innebär att låna ut pengar med en lite sämre betalningsförmåga. Bankerna räknar givetvis med att få tillbaka pengarna när de lånar ut till någon som inte har den bästa ekonomiska historiken.

Numera går det även att hitta låneföretag som inte tar en traditionell kreditupplysning hos UC utan gör får kreditupplysning hos något annat företag som inte registrerar upplysningen.

Tips på vart man kan låna pengar utan kreditupplysning?

Den absolut största chansen att få låna pengar utan kreditupplysning hos Upplysningscentralen är har du hos låneföretag som erbjuder mindre privatlån eller  smålån såsom smslån, mobillån, internetlån, snabblån och mikrolån. Om du är ute efter ett större lån eller blancolån så kan du vända dig till banker som erbjuder lån till den som har svårt att få lån såsom Marginalen Bank som erbjuder s.k omstartslån. Tänk på att  även Marginalen Bank tar en kreditupplysning när du söker t.ex. omstartslånet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.